GEOS-AASHTO-accredited

Geos is AASHTO geaccrediteerd

GEOS Laboratories is het eerste AASHTO-geaccrediteerde bitumenlaboratorium in Europa.


Wellen, België – GEOS Laboratories heeft vandaag aangekondigd dat het vanaf 1 november 2016 officieel AASHTO (American Association of State Highway & Transportation Officials) geaccrediteerd is. GEOS wordt het eerste en enige Europese laboratorium dat de benodigde certificaten levert voor de levering van bitumen onder Amerikaanse normen.

Dit betekent dat bitumenproducten, getest in de labo’s van GEOS in België, worden geleverd met een certificaat voor de Noord-Amerikaanse markt en alle belangrijke markten waar Amerikaanse normen gelden. GEOS Laboratories testte al volgens Europese (EN), Russische (GOST) en Saoedische specificaties.

In de snel veranderende markt van de bitumenhandel bieden de testfaciliteiten van GEOS in Wellen en Herstal een belangrijk logistiek voordeel voor bedrijven die bitumen produceren en leveren. Eén monster kan nu tegelijkertijd worden getest en geaccepteerd voor alle grote internationale markten.

Bitumen wordt voornamelijk gebruikt in de wegenbouw. In 2014 werd 75 procent van het mondiale verbruik van bitumen gebruikt voor de wegenbouw. Verschillende gezaghebbende rapporten voorspellen dat de mondiale bitumenmarkt tussen 2015 en 2020 een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van vier procent zal bedragen.

Toen de lokale bitumenmarkten mondiaal werden en vanwege de verschuiving in de productiebron van bitumen, werd het gebruik van zeetankers de dominante vorm van transport. Hoewel het belangrijk is om aan verre markten te kunnen leveren, vindt het grootste deel van de handel plaats terwijl de bitumenlading zich nog op zee bevindt. Met de certificaten van de GEOS Laboratories in de hand werd hun koers een stuk breder.


Over AASHTO

(American Association of State Highway & Transportation Officials)

De belangrijkste doelstelling van AASHTO Resource is om het centrum te zijn voor het bevorderen van kwaliteit en het bereiken van excellentie in het testen van bouwmaterialen (CMT). Ze bieden diensten en hulpmiddelen via drie grote programma’s: het Laboratory Assessment Program (LAP), het Proficiency Sample Program (PSP) en het AASHTO Accreditation Program (AAP). Via deze activiteiten evalueren ze de testcompetentie, bevorderen ze voortdurende verbetering en wekken ze vertrouwen bij de laboratoria en voorschrijvers die deze programma’s gebruiken.

Voor meer informatie:

http://www.aashtoresource.org/

Over Geos Laboratories

Sinds de oprichting in 1975 is Geos Laboratories uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke laboratoria voor het testen van bouwmaterialen in Europa. Het heeft kantoren in België en Frankrijk en naast een belangrijke activiteit in bitumen, voeren zijn ingenieurs en analisten meer dan 400 proeven onder accreditatie uit in speciale laboratoria op asfalt, beton, hydraulische bindmiddelen, vaste bouwmaterialen en grond.

Geos Laboratories is een CE-notified body. De kwaliteit en onafhankelijkheid worden gedekt door het ISO 17025 kwaliteitslabel voor excellente laboratoria.

Garanties worden verstrekt door ondermeer BELAC, lid van EA, en Laboroute. Rapporten zijn geldig in de hele Europese Unie en geselecteerde omringende landen.

Voor meer informatie over Geos, klik hier.