asphalt and bitumen road works

Asfalt en Bitumen test laboratorium

GEOS is de geprefereerde analysepartner van wegenbouwers, bitumen- en steenslagleveranciers. Binnen elk domein voeren we alle mogelijke proeven uit om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Asfalt

Het gemak in aanleg, afbraak en hergebruik verklaren de populariteit van asfalt als wegverharding. De ontwikkelingen rondom dit product staan niet stil: geluidreducerende en extra stijve typen asfalt hebben de voorbije jaren het licht gezien. Nieuwe grondstoffen, andere verhoudingen, de variatie in asfaltreceptuur is onbegrensd. De kunst is om uit deze variatie de nuttige recepten te selecteren en tot product te ontwikkelen. Er is niet altijd de tijd om alles te testen.

U kunt dan overwegen om delen van de voorstudie uit te besteden aan GEOS. In samenspraak met uw asfalttechnologen voeren wij afgebakende onderdelen van de voorstudie uit. Een verdubbeling van uw R&D capaciteit zonder investeringen, en de kennis blijft waar hij moet blijven: bij u!

Al drie decennia fungeert GEOS als betrouwbaar controlelaboratorium voor diverse overheden en privé-instellingen. Geboorde asfaltkernen worden onderzocht op laagdikte, holle ruimten en verdichtingsgraad. Aanwezigheid van schadelijke PAK’s wordt met een simpele test aangetoond.

Testen in een onafhankelijk laboratorium is de sleutel tot akkoord over kwaliteit tussen alle betrokken partijen.


Bitumen

Bitumen is een aardolieproduct dat voornamelijk als bindmiddel in de wegenbouw wordt gebruikt. In mindere mate vindt het toepassing in waterdichting (roofing) en als backing in de tapijtindustrie. De chemische samenstelling van bitumen kan sterk variëren en daarom wordt het product vooral op functionele eigenschappen ingedeeld. De visco-elasticiteit (“hardheid”) bij gebruikstemperatuur, het smeltgedrag bij verwerking en het vermoeiings- en verouderingsgedrag zijn daarbij belangrijke parameters.

GEOS is gespecialiseerd in alle proeven op bitumen. Standaard karakterisering volgens Europese richtlijnen en aanvullend onderzoek in het kader van levensduur. Naast de Europese normen volgt GEOS ook de ASTM normen en voert de AASHTO Performance Grading uit.

Bitumen is een grondstof voor een aantal bindmiddelen: PMB’s, emulsies, gietasfalt, voegvulling. Uiteraard worden deze producten eveneens in ons laboratorium getest.Heeft u een specifieke vraag voor ons Asfalt en Bitumen labo?

Vul onderstaand formulier in en we we komen zo snel mogelijk bij u terug. We behandelen uw gegevens met de zo grootst mogelijke zorg. Meer hierover op onze Privacy Statement pagina.Geef hier bijkomende specifieke informatie:

Alle velden met een * zijn verplicht in te vullen.